slider_gezin-hennink-installatietechniek.jpg
new-header-slide2.jpg
new-header-slide3.jpg
new-header-slide4.jpg
previous arrow
next arrow

VOOR STORING OF OFFERTE BEL 0900 - 0105

 

booked.net

ROOKMELDERS VERPLICHT

Zoals al eerder vermeld wordt het vanaf 1 juli 2022 verplicht om rookmelders te hebben in alle woningen zowel, nieuw- als oudbouw.

Bij onderhoud aan de CV installatie of andere werkzaamheden levert en plaatst Hennink Installatietechniek bij u een rookmelder. Heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op.

De meeste slachtoffers vallen 's nachts, omdat mensen in hun slaap niet door hebben dat er brand uit breekt. Je reuk werkt dan namelijk niet, gehoor daarentegen wel. Vandaar dat het van levensbelang is dat er op elke bouwlaag van een woning een rookmelder hangt.

 


 

HENNINK CO-GECERTIFICEERD

Jaarlijks zijn er nog altijd honderden slachtoffers van koolmonoxide-vergiftiging. Om dit tegen te gaan mogen vanaf 2022 alleen nog gecertificeerde bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden. Dit zal in de loop van 2021 ingesteld worden in de ‘Gasketelwet’.

Hennink Installatietechniek loopt hierop vooruit en heeft al zijn buitendienstmonteurs het certificaat afgelopen december al laten behalen. Een fijn idee dat alleen vakbekwame installatiemonteurs de werkzaamheden aan uw (gas)verbrandingsinstallaties zullen uitvoeren.

Verplichte Certificering is behaald volgens CO-certificering woningwet en bouwbesluit.

Bron: www.technieknederland.nl/persberichten/gasketelwet-per-1-oktober-in-werking

 


 

DOE MEE MET INKOOPACTIE VOOR HAAGSE ONDERNEMERS

Vanaf februari 2021 start de gemeente Den Haag met een collectieve inkoopactie voor Haagse ondernemers. Door slimme producten zoals ledverlichting, tijdschakelaars en luchtgordijnen te installeren zet je een rem op onnodige energieverbruik. Je kunt je aanmelden voor de actie op duurzamestad.denhaag.nl/inkoopactie

Er wordt ingezet op haalbare maatregelen die je snel terugverdient. Dus ook in een huurpand is dit interessant want na installatie van de producten begin je meteen met besparen.

Leuk weetje?

Hennink Instalaltietechniek is geselecteerd als installateur voor deze actie.

Zie ook ons project Actie verduurzaming MKB


 

ROOKMELDERS IN 2022 OOK VERPLICHT IN BESTAANDE BOUW

Al sinds 2003 zijn rookmelders in nieuwbouwhuizen verplicht. Die verplichting door Minister Knops van Binnenlandse Zaken uitbreidt naar de bestaande bouw. Dit is op het advies van gemeenten, de brandweer en vastgoed eigenaren. Deze regelgeving zal nog wel moeten worden goedgekeurd, maar deze nieuwe wetgeving zal op 1 juli 2022 in gaan.

 

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de regelgeving voor rookmelders

In de wet staat dat de verplichting zal gaan gelden voor verblijfsruimte of met een besloten ruimte waardoor een vluchtroute voert tussen de uitgang van een verblijfsruimte en de uitgang van de woonfunctie. 
Een rookmelders zal dan ook iedere tien jaar moeten worden vervangen. 

Voordeuren van woningen in wooncomplexen die uitkomen op een inpandige gang moeten zelfsluitend gemaakt worden. Daarbij wordt het in woongebouwen met gesloten algemene gangen en trappenhuizen verplicht om alle voordeuren van woningen zelfsluitend te maken via een vrijloopdranger die wordt aangestuurd door een rookmelder.

 

Het is altijd maat werk

Ieder woongebouw is anders en het gewenste brandveiligheidsniveau kan verschillen. Het is altijd maatwerk. Het kiezen van de juiste melder is niet gemakkelijk. Brandveiligheid is niet automatisch gegarandeerd zodra er een rookmelder in een gebouw of woning hangt. Een rookmelder moet minimaal voldoen aan de EN14604 technische norm en een CE-markering. Zo kan bijvoorbeeld ook het koppelen van rookmelders een hele duidelijke functie die bewoners in het geval van een calamiteit kostbare extra tijd geeft om te vluchten.

BRON: installatiejournaal.nl


 

VRIJBLIJVENDE OFFERTE VOOR HET SANEREN
VAN LODEN WATERLEIDINGEN

Den Haag waarschuwt haar inwoners: ‘Vervang alle gevaarlijke, loden leidingen’

In het AD van 26 november 2020 staat een bericht met een veiligheidswaarschuwing. Er is een brief aan ruim 145.000 huiseigenaren gestuurd om hen bewust te maken van de gevaren van loden leidingen. "Te veel lood in drinkwater is niet gezond, vooral bij jonge kinderen en zwangere vrouwen zijn er gezondheidsrisico’s", stelt wethouder Martijn Balster (Wonen). "Daarom is het belangrijk dat bewoners zo spoedig mogelijk controleren of er nog loden leidingen in hun woningen aanwezig zijn." Het gehele bericht van het AD Den Haag leest u hier.


Heeft u ook loden leidingen in uw huis?

Vraag bij ons een vrijblijvende offerte op voor het saneren van deze leidingen. 
Bel hiervoor Hennink Installatietechniek op 0900 0105. Of vul het offerteformulier in op onze contactpagina


 

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen uw aandacht voor het volgende;  

NEFIT heeft vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand. Meer uitleg kunt u vinden op de website van Nefit

Nefit Inruilactie 
Ruilt u uw TopLine toestel in voor een nieuw Nefit toestel, een Nefit HR-ketel óf een Nefit EnviLine warmtepomp, dan ontvangt u een hoog inruilbedrag. 

Wij verzoeken u ook om contact met ons op te nemen om het des betreffende onderdeel bij u te kunnen vervangen tegelijk met een onderhoudsbeurt.  U kunt ook een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar ons sturen voor het maken van een service afspraak.


VOORKOM KOOLMONOXIDE PROBLEMEN!

Zoals wij altijd adviseren: plaats een goedgekeurde koolmonoxidemelder en laat uw geiser en/of CV-ketel jaarlijks onderhouden en keuren.

Aanbieding: koolmonoxidemelder incl. plaatsing: € 60,-

Nu een goedgekeurde koolmonoxidemelder, per stuk geleverd en geplaatst € 60,00 inclusief BTW ( het systeem jaarlijks laten controleren).  Het is belangrijk dat u bij vervanging van uw oude CV-ketel of geiser ten alle tijden uw rookgassen laat controleren en vervangen voor de huidige eisen. Ook bij nieuwe systemen plaats ten alle tijden een koolmonoxidemelder.

Bel 0900-0105 voor een afspraak
 

Video:  Koolmonoxide - Onderschat en onbegrepen gevaar

 

"Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar koolmonoxideongevallen blijkt dat 46% van de ongevallen gebeurt met een cv-installatie; het merendeel modern en goed onderhouden. Dit wijkt af van het beeld dat vooral oude geisers of slecht onderhouden toestellen te veel koolmonoxide zouden produceren. Verder constateert de Onderzoeksraad in het vandaag gepubliceerde rapport dat periodiek onderhoud aan installaties geen afdoende bescherming vormt tegen koolmonoxideongevallen. De verschillende kwaliteitslabels zoals keurmerken, erkenningen en certificeringen bieden te weinig garantie voor daadwerkelijk professionele aanleg en veilig onderhoud."

Leer hierover meer op de website van NOS.


 

Gasleiding inspectie door Hennink Installatietechniek

Laat uw gasleiding afpersen en controleren al vanaf € 75,00  

Zoals wij altijd adviseren: plaats een goedgekeurde koolmonoxidemelder en laat uw geiser
en/of CV-ketel jaarlijks onderhouden en keuren.  

Bel 0900 - 0105


 

HERINVOERING APK GASLEIDINGEN

De verplichte keuring van gasleidingen in woningen moet opnieuw worden ingevoerd. Daarvoor pleit Uneto-VNI, de brancheorganisatie van installateurs. De organisatie heeft al een kant-en-klare apk klaarliggen, bevestigt Uneto-VNI een artikel in het AD.

Installateurs komen met regelmaat gaslekken op het spoor tijdens het vervangen van gasmeters door de zogenoemde slimme meter, die meterstanden digitaal doorgeeft. De lekkages komen vooral voor in oude woningen. Ze kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, aldus de branchevereniging.

Vele ongelukken
Tot de jaren negentig controleerden gemeentelijke gasbedrijven periodiek of er niets lekte. Bij privatisering van de gasbedrijven is die controle gesneuveld.

''Wij vinden het onbegrijpelijk dat de Tweede Kamer ondanks de gevaren voor bewoners en omwonenden en de vele ongelukken nog altijd niet besloten heeft dit systeem in te voeren'', meent Uneto-VNI.

Onveilig
In de regio Tilburg trof netbeheerder Enexis honderden woningen met gaslekken aan. De bewoners hadden niets door. In 120 gevallen was de situatie zo onveilig, dat het gas meteen moest worden afgesloten. Netbeheerder Nederland, de organisatie van gezamenlijke energienetbeheerders, weet niet of deze cijfers representatief zijn voor de rest van Nederland.

Volgens Netbeheer Nederland vormen de kleine lekkages ''niet direct een heel groot risico". Er zijn volgens een woordvoerder geen doden gevallen. "Maar je moet natuurlijk voorkomen dat het een probleem wordt", zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

Koolmonoxide
De woordvoerder juicht het initiatief van Uneto-VNI toe om erover van gedachten te wisselen. Misschien is er een keuring mogelijk waarin ook gekeken wordt naar de problemen met koolmonoxide, oppert hij.

Eind juni vergadert de vaste Kamercommissie economische zaken over de kwestie.

Bron: NOS.nl 


 

NIEUW: NEFIT EASY

Nieuw! Nefit Easy. De slimste thermostaat.


 

HUURDER KRIJGT BELASTINGVOORDEEL MET ZONNEPANEEL

Wie in een huurhuis woont met zonnepanelen komt vanaf volgend jaar ook in aanmerking voor een belastingkorting.

Dat schrijft minister Henk Kamp (EconomischeZaken) in een brief aan de TweedeKamer. Nu geldt de belastingkorting op de voorwaarde dat de gebruiker de elektriciteit zelf opwekt. Particuliere huiseigenaren vallen hieronder, maar verhuurders niet. Op het moment dat de duurzame elektriciteitsinstallatie is geplaatst, kan de installatie worden beschouwd als onderdeel van het te verhuren object, aldus Kamp. Door ook huurders de korting te geven, worden zij eveneens gestimuleerd te investeren in eigen energieopwekking, verwacht Kamp. Huurders zullen € 0,05 tot € 0,07 per kilowattuur minder kwijt zijn dan wat ze anders aan de energiemaatschappij zouden betalen.

Voor verhuurders wordt het aantrekkelijker te investeren in panelen omdat een dergelijk huis interessanter wordt op de woningmarkt. De belastingmaatregel zou volgens de minister bovendien nieuwe banen bij installatiebedrijven van panelen moeten opleveren.

Bron: ANP | Foto: Greensambaman via Flickr


 

GEZINNEN MEER KWIJT AAN GAS EN ELEKTRICITEIT

Gezinnen zijn het komende jaar gemiddeld € 160,- meer kwijt aan gas en elektriciteit.
De hoge olieprijs is een van de oorzaken. De gas- en stroomtarieven zijn gekoppeld aan de olieprijs. De energie wordt ook duurder door de overheidsmaatregelen die zijn afgesproken in het Vijfpartijenakkoord.

De btw is omhoog gegaan van 19% naar 21% en ook de energiebelasting op aardgas gaat omhoog. Daarnaast wordt een kolenbelasting van € 35,- per jaar geheven. Gemiddeld komt dat uit op zo'n € 100,- per huishouden.

Een hr-ketel is de zuinigste cv-ketel. Met een hr-ketel bespaart u tot wel € 244,- op uw gasrekening.

De afgesproken verhoging van het hoge btw-tarief gaat een huishouden volgend jaar ongeveer € 15,- per maand kosten. Het jaar daarna stijgt dat bedrag tot ongeveer € 27,50.


 


keuken.png

 

 

Complete verbouwing? Hennink ontzorgt (Aannemer)

Zorgeloos verbouwen met één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden (o.a. timmerwerk, schilderwerk, electriciens, stucadoors en tegelzetters). Wij leveren de juiste berekeningen voor installaties en we doen u graag een goed voorstel voor uw badkamer, toilet of keuken. Uiteraard met garantie!

hennink witgoed

 

Werkgebied

Heel Zuid-Holland

 

offerte aanvragen

 

        

Contact

Zinkwerf 45 
2544 EC Den Haag

0900 - 0105 (lokaal tarief)

Storingstelefoon: 06 - 230 11 897
Op zon- en  feestdagen bereikbaar

Openingstijden:
Ma t/m vr:  08.00 - 17.00 uur