ONTSTOPPING, REINIGING & REPARATIE

 

Riool ontstopping

Hennink installatie techniek helpt u snel  en vakkundig af van uw rioolproblemen. Of het nu gaat om uw riool ontstoppen of een afvoer die verstopt is wij hebben vakkundige loodgieters die uw verstopte riool of afvoer altijd snel en vakkundig kunnen repareren.

 

Verstopte afvoer van badkamer, wasmachine, keuken of toilet

Een afvoer van toilet, douche of keuken kan door diverse oorzaken verstopt raken. Denk hierbij aan etensresten, vetresten en zeepresten die aan de afvoer blijven plakken waardoor de afvoer verstopt kan raken. Maar ook een overmatig gebruik van teveel wc-papier in uw toilet of een stortbak die niet helemaal volloopt kunnen voor verstoppingen zorgen

Ook een verouderd leidingenstelsel kan voor overlast zorgen, omdat deze niet meer berekend is op een toegenomen afvalwater stroom, waardoor het afvalwater niet goed meer kan weglopen.

 

Rioolbreuk

Vooral oudere rioleringen zijn gevoelig voor rioolbreuken, omdat vroeger andere materialen (gresbuis en andere steenachtige materialen) voor de buizen gebruikt werden. Deze materialen zijn zeer breukgevoelig, in tegenstelling tot de pvc buizen die tegenwoordig gebruikt worden om een riolering aan te leggen.

Maar ook in een riolering die gemaakt is uit pvc buizen kan een breuk ontstaan, doordat een pand verzakt is of het inklinken van de grond. Dit soort rioolbreuk komt vooral voor in nieuwbouw wijken.