BLOKVERWARMING

Het begrip ‘blokverwarming’ doet denken aan de systeem die in jaren ’60 en ’70 in flatgebouwen werden gebruikt. Deze installaties waren populair, maar veroorzaakten problemen als: Comfortklachten, klachten over geluiden en een hoog energieverbruik.

CV-installatie voor appartementen: een schot in de roos

Maar tegenwoordig is het idee van een centrale verwarmingsinstallatie voor appartementen- en flatgebouwen een schot in de roos, met name technisch gesproken. Een toenemende voorkeur voor installaties met een centrale warmtepomp of andere opwekkers van duurzame energie wijst zelfs op een heuse terugkeer van collectieve systeem.

80 – 90 % van de appartementen en flatgebouwen hebben momenteel onrendabele systeem, zijn energieverspillers en kosten hun huurders onnodig veel geld.

Minder klachten en aanzienlijke energiebesparing

Bij het renoveren van een tweepijpsverwarmingssysteem in appartementen- en flatgebouwen zoeken VvE's en woningcorporarties naar een betrouwbare oplossing met lage investeringskosten die maximaal rendement opleveren. 

Waterzijdig inregelen is één van de belangrijkste laagdrempelige investeringen die direct resulteert in minder klachten en een aanzienlijke besparing (tot wel 25%) op het energieverbruik. 

Een juist ingeregelde installatie             Een onjuist ingeregelde installatie