VOOR STORING OF OFFERTE 

BEL NU 0900 - 0105

Warmtepomp installeren

Het installeren van een warmtepomp kan bijdragen aan het verduurzamen van je woning. Een warmtepomp maakt gebruik van omgevingsenergie (lucht, water, of bodem) om woningen te verwarmen en te voorzien van warm water. 

 1. Voorbereiding en planning

  • Evaluatie van de woning: Een professionele inspectie is noodzakelijk om te bepalen of de woning geschikt is voor een warmtepomp. Hierbij wordt gekeken naar isolatie, bestaande verwarmingssystemen en de beschikbare ruimte.
  • Keuze van het type warmtepomp: Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De keuze hangt af van de specifieke omstandigheden van de woning en de beschikbare energiebronnen.
  • Ontwerp en berekeningen: We maken een gedetailleerd ontwerp van het systeem, inclusief de benodigde capaciteit van de warmtepomp, het leidingwerk en de integratie met bestaande systemen.
 2. Installatieproces

  • Voorbereiding van de locatie: Dit omvat het voorbereiden van de ruimte voor de binnen- en buitenunits van de warmtepomp. Voor grond-water systemen kan dit ook graafwerkzaamheden omvatten.
  • Plaatsing van de warmtepomp: Installeer de buitenunit op een geschikte plek met voldoende ventilatie en toegankelijkheid. 
  • Aansluiting op het verwarmingssysteem: We sluiten de warmtepomp aan op het bestaande verwarmingssysteem van de woning. Dit kan radiatoren, vloerverwarming of een combinatie van beide omvatten.
  • Elektrische aansluitingen: We zorgen voor de juiste elektrische aansluiting en zorg dat de stroomvoorziening voldoet aan de vereisten van de warmtepomp.
 3. Inbedrijfstelling

  • Vullen en ontluchten: We vullen het systeem met het juiste koelmiddel en water, en zorgen ervoor dat er geen lucht in de leidingen zit.
  • Testen van het systeem: We voeren uitgebreide tests uit om te zorgen dat het systeem correct werkt en geen lekkages vertoont.
  • Instellen van parameters: We stellen de temperatuur- en druksensoren af voor optimale werking.
 4. Nazorg en onderhoud

  • Instructies voor de gebruiker: Wij geven gedetailleerde instructies over het gebruik en onderhoud van de warmtepomp.
  • Regulier onderhoud: Plan periodieke controles en onderhoud om de efficiëntie en levensduur van de warmtepomp te waarborgen. Dit omvat het controleren van de koelmiddelniveaus, het schoonmaken van filters en het inspecteren van de elektrische aansluitingen.


keuken.png

 

Complete verbouwing? Hennink ontzorgt (Aannemer)

Zorgeloos verbouwen met één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden (o.a. timmerwerk, schilderwerk, electriciens, stucadoors en tegelzetters). Wij leveren de juiste berekeningen voor installaties en we doen u graag een goed voorstel voor uw badkamer, toilet of keuken. Uiteraard met garantie!

hennink witgoed

 

K2266237

 

Contact

Zinkwerf 45 
2544 EC Den Haag

0900 - 0105 (lokaal tarief)

Storingstelefoon: 06 - 230 11 897
Op zon- en  feestdagen bereikbaar

Openingstijden:
Ma t/m vr:  08.00 - 17.00 uur

Werkgebied

Heel Zuid-Holland

 

offerte aanvragen