REMEHA ZONNEBOILER

Remeha ZentaSOL


De zon gaat wél voor niets op...

...en daar kunt ú het hele jaar uw water mee verwarmen! Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. Dat zonlicht in Nederland steeds vaker wordt gebruikt als energiebron in huis, komt mede doordat veel mensen inzien dat zonnecollectoren niet altijd de volle zon nodig hebben om energie te produceren. Ook als het bewolkt en koud is, doet een zonnecollector gewoon zijn werk.


Het ZentaSOL zonneboilersysteem

De Remeha ZentaSOL bestaat uit een zonneboiler - een boilervat van een royale 110 liter - en naar wens één of twee collectorpanelen voor op het dak. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het boilervat. Het leidingwater wordt hierdoor opgewarmd, alvorens het naar de cv-ketel gaat. Uw cv-ketel hoeft voor dit warme water dus niet meer, of veel minder, aan te slaan. Dat betekent een forse energiebesparing op het gebruik van gas en een grote winst voor het milieu: de ZentaSOL verbruikt immers geen brandstof en is volledig CO2-emissievrij.

Als het water in de zonneboiler door de weersomstandigheden niet warm genoeg wordt, zorgt de naadloze samenwerking met uw Remeha hoogrendement cv-ketel voor naverwarming tot 60°C. Zo beschikt u over nog meer liters warm leidingwater en zorgt de zonneboiler dus voor extra comfort. Met de Remeha ZentaSOL beschikt u dag in dag uit over gratis verwarmd water voor bad, douche en keuken.


Schuine en platte daken

Het ZentaSOL zonneboilersysteem neemt weinig ruimte in. Voor het boilervat is veelal gemakkelijk een geschikte plek te vinden: op zolder, in de bijkeuken, de garage of elders in de woning. De collectorpanelen kunnen op zowel schuine daken als platte daken worden geplaatst. De montage is verrassend eenvoudig en het resultaat verbluffend fraai dankzij het moderne, strakke design.

Subsidie

De overheidssubsidie Duurzame Warmte is gestaakt, echter mogelijk zijn er in uw woonplaats nog lokale subsidieregelingenwaar u gebruik van kunt maken klikt u hier.

Werking Remeha zonneboilersysteem

Stap 1: De zonneboiler wordt tussen de binnenkomende waterleiding en de HR-combiketel geplaatst zodat het water altijd eerst door de tapwaterspiraal van de zonneboiler stroomt.

Stap 2: Bij voldoende zonnewarmte wordt collectorwater (geen tapwater) vanuit de zonneboiler met behulp van een pomp naar de zonnecollectoren op het dak gepompt.

Stap 3: Collectorwater dat door de leidingen van de zonnecollector wordt gepompt, wordt verwarmd door het zonlicht.

Stap 4: Het opgewarmde collectorwater stroomt terug naar de zonneboiler.

Stap 5: Zodra, ergens in huis, een warmwaterkraan wordt geopend, stroomt het koude leidingwater door spiraalvormige leidingen in de zonneboiler en wordt nu verwarmd door het warme collectorwater.

Stap 6: Het opgewarmde leidingwater stroomt hierna vanuit de zonneboiler via de HR-combiketel naar een warmwaterkraan van bijvoorbeeld een douche of bad.

Stap 7: De HR-combiketel in combinatie met een speciaal mengventiel zorgen ervoor dat het warme leidingwater altijd op de gewenste temperatuur is wanneer het uit de warmwaterkraan stroomt.